Postări populare

vineri, 30 martie 2012

Serverul Dell PowerEdge 1950

 Dell PowerEdge 1950


Un server SMP in 2 directii proiectat ca sa acomodeze procesoarele Intel Xeon Dual Core si Quad Core, PowerEdge 1950 sta in fruntea serverelor Dell rack-mount 1U. Nu e tocmai o solutie de extindere, pur si simplu nu exista destul loc pentru a face acest lucru, dar asta nu a oprit proiectantii Dell ca sa ingramadeasca multe avantaje care pot fi folosite pentru o varietate de lucruri.

Serverul PowerEdge 1950 Second hand este foarte solid si bine construit. Nu este nevoie de unelte speciale pentru a-l instala sau repara si este usor accesibil prin ridicarea capacului. Un rail kit poate fi furnizat ca un extra optional si are posibilitatea de a se incuia pentru a nu permine accesul neautorizat si inchiderea accidentala. Exista si posibilitatea de a adauga o sursa redeundanta de server second hand in cazul in care este nevoie.

Placa de baza Intel ocupa numai o fractiune din interior cu 2 socket-uri pentru procesoarele Xeon pe 64 biti. Sprijina procesoarele Xeon din seria 5000, 5100 si Quad 5300 care sunt si mai rapide si mai economice decat procesoarele Dual-Core mai vechi. Puterea de lucru va fi influentata de alegerea facuta la procesoare, dar acest lucru va influenta si pretul la acest server second hand ieftin.
Desigur, puteti incepe si cu un procesor si sa adaugati inca unul mai tarziu, dar cu atatea optiuni si preturi e mai bine sa va sfatuiti cu un expert in domeniu inainte de achizitionare. O configuratie mai ieftina cu un singur procesor de exemplu, care va fi mai mult decat de ajuns pentru sharing de fisiere si imprimante, dar performanta de procesor poate avea un impact major cand vine vorba de clustering si impartirea de aplicatii. Este important de retinut totusi ca procesoarele trebuie potrivite si daca nu comandati ce doriti de la inceput, ati putea intalni dificultati pe parcurs cand va doriti o imbunatatire. Poate acest lucru explica de ce servere cumparate cu un procesor rareori sunt imbunatatite chiar daca este nevoie.

Si memoria poate avea un efect mare la buzunar si la ce se va putea folosi acest server second hand. Sunt 8 sloturi de memorie in PowerEdge 1950, care pot acomoda pana la 32 GB DDR2, fully buffered (FB) cu optiuni de memory sparing si mirroring pentru cei care vor siguranta maxima.

Sunt si mai multe optiuni cand vine vorba de stocarea datelor, incepand cu o alegere dintre hard disk-uri standard de 3.5 inch sau hard disk-uri de format notebook la 2.5 inch. La hard-urile de 3.5 inch sunteti limitat la 2 bucati, ori pe Serial ATA (SATA), ori Serial Attached SCSI (SAS). Discurile SATA pot stoca pana la 750 GB de date fiecare, cat timp cel mai mare HDD pe SAS este limitat la 300 GB. Daca optati pentru discurile mai mici de 2.5 inch, SAS este singura optiune la numai 73 GB pe disc, dar puteti pune 4 bucati din acestea.


Serverul second hand contine un RAID Controller standard, dar sunt disponibile si controllere mai avansate. De asemenea puteti specifica un TCP offload engine (TOE) ca sa fie pornit ca o optiune pe placa de retea Gigabit Ethernet integrata, care s-ar putea dovedi valoros cand conectati serverul la un iSCSI SAN.

Va puteti extinde serverul second hand prin adaptoare, riser card-urile furnizeaza ori 2 porturi PCI-e x8, ori o pereche de 64-bit 133 MHz sloturi PCI-X.

Pe partea de software, Dell PowerEdge 1950 e complet compatibil cu Windows Server 2003, Red Hat Enterprise Linux 4 ES sau SUSE Linux Enterprise Server 10, sisteme de operare care au fost testate si de Dell pe aceasta platforma.

luni, 26 martie 2012

Noul HP dc7800





HP are o reputatie foarte buna cand vine vorba de PC-uri de business. Bine construite, cu un design destept si pret accesibil, cum ar fi de exemplu dc7700, care indeplineste sarcina de a mentine utilizatorii, administratorii IT si contabilii fericiti. Gama dc7800 inlocuieste dc7700 si, ca si inainte, imparte sistemele in 3 categorii: Small Form Factor (SFF), Ultra Slim (USFF) si un model desktop mai mare.
Fiecare sistem second hand in gama dc7800, inafara de cele cu procesoare Celeron, este compatibil cu platforma vPro de la Intel. Acest lucru este ca o sabie cu doua taisuri: cat timp administratorii de sistem vor aprecia partea de remote access, diagnosticare si rezolvarea problemelor in mod rapid cu tehnologia vPro, cerintele de sistem pentru acest lucru - un procesor Core 2 Duo, chipset Intel Q35 si Intel Gigabit Ethernet - sunt reflectate in pret.
Sistemul dc7800 SFF este un exemplu bun. Un sistem dc7800 SFF second hand in teste, a atins un punctaj mare cu 1 GB memorie si un procesor E2160 la 1.80 GHz, fapt ce dovedeste ca aceste calculatoare ieftine sunt bune si pentru aplicatii intense de multimedia. Dar este o cantitate de putere gratuita daca de tot ce aveti nevoie este un sistem pentru aplicatii tip office, e-mail si navigare pe internet.



Cu dimensiuni de 340 x 309 x 105 mm (Latime/Lungime/Inaltime), este perfect pentru a fi ascuns sub birou. Dar, spre deosebire de Ultra Slim, este complet alcatuit din componente PC standard. Acest lucru este un beneficiu clar cand componentele necesita inlocuire, deoarece componentele PC standard sunt mai usor de gasit si mai ieftine in acelasi timp decat echivalentul componentelor laptop.
Hard Disk-ul de exemplu este una de 3.5 inch. Capacitatea de 80 GB este destula pentru un sistem de operare pe langa care intra si cateva programe alaturi de muzica preferata. Este o flexibilitate similara cand vine vorba de componentele de baza. Cat timp sunt si modele de calculatoare second hand cu procesoare Core 2 Duo, pentru cei cu nevoi de performanta mai modeste exista si gama de Celeron si Dual Core.
Toate componentele sunt puse intr-o carcasa practica, apasand butoanele din ambele parti ale acesteia aveti deja acces in interiorul sistemului; acest lucru este posibil daca lacatul din partea din spate a sistemului ce nu permite acces neautorizat este deschis.
. Totul este frumos aranjat, inlocuirea multor componente luand mai putin de 5 minute. Nu este complet tool-less, dar chiar si lucrurile mai complicate ca instalarea unei placi video PCI-e sau unui HDD nu necesita o surubelnita.



Are un potential destul de mare de upgrade, cu un slot PCI liber ca si un slot PCI-e 16x pentru adaugarea unei placi video slim si o pereche de sloturi PCI-e 1x. Are 4 sloturi pentru memorie DDR2, pe langa care si un loc liber de 3.5 inch. Un port S-ATA liber pe placa de baza permite instalarea unui HDD in acest loc sau al unei unitati de discheta deoarece in partea din fata are o masca detasabila.
Pe partea de sysadmin, are un BIOS ultra configurabil. Este usor si rapid de navigat, cu destule optiuni pentru a controla ce doriti sa faceti cu sistemul. Pentru cei cu nevoi de securitate sporita, se pot opri toate porturile USB, iar pentru cei care sunt preocupati de mediu, pot specifica un timp de pornire a sistemului, ca sistemul sa prinda viata cu 5 minute inainte sa ajunga personalul la lucru. Securitatea mai este asigurata si de un chip TPM 1.2. Nu are optiuni de amprenta digitala, dar credentialul HP va cere sa stocati in securitate parolele de retea si internet prima data cand le introduceti. In consecinta, odata logati in sistem nu va mai trebui sa introduceti nici o parola pana ce sistemul nu va fi oprit din nou.



Asadar, o flota mica de calculatoare second hand dc7800 ar satisface cerintele unui business mic? Da, si nu numai. Marimea si designul sistemului este foarte atractiv, iar daca bugetul dvs. este stors de suport tehnic, ati face bine sa va ganditi la sisteme vPro. Gama dc7800 in particular are beneficii puternice, luand in considerare faptul ca are un raport de calitate/pret/performanta foarte bun, iar daca adaugam premiul ce a luat HP la securitatea si calitatea acestui sistem, fara dubii ati face o alegere buna.